Artikel ini untuk menjelaskan perkara sebenar mengenai isu di media yg ditunjukkan dibawah ini. Ada 2 gambar dibawah mengenai kenyataan akhbar salah saham pegawai KPDN dan HEP terhadap perniagaan Fingo. Selepas salah faham diselesaikan KPDN HEP mengeluarkan kenyataan awam yg baru yang menyatakan Fingo adalah SAH. Sila baca kenyataan tersebut didalam artikel ini.
Isu ini telah selesai dengan kebenaran bahawa Fingo adalah SAH dalam menjalankan perniagaan E-commerce beraffiliate.

Isu ini sudah selesai dan tidak pernah menjejaskan perniagaan Fingo. Ia berpunca dari permohonan Fingo untuk mendapatkan lesen MLM. Syarat MLM ialah mengemukakan 5 jenis produk. Maka Fingo memberikan senarai 5 jenis produk. Tetapi Fingo bukanlah sebuah syarikat MLM dan tidak perlu kepada lesen MLM kerana produk Fingo adalah ribuan jenis. Fingo dibenarkan untuk menjalankan perniagaan e-commerce beraffiliate tanpa perlu kepada lesen AJL atau MLM. KPDN dan HEP mengarahkan untuk menukar beberapa perkataan dalam sistem reward Fingo.

  1. Daripada Business Owner kepada Preferred Shopper.
  2. Manager kepada Affiliate Marketer
  3. General Manager kepada Affiliate Trainer

Surat khabar Cina bertarikh 2-9-2019 ini menyatakan bahawa KPDNHEP memohon maaf atas kenyataan akhbar sebelumnya dan telah mengesahkan bahawa Fingo adalah SAH menjalankan perniagaan e-commerce beraffiliate di MALAYSIA.

Dari awal Fingo beroperasi sehingga ke hari ini .. tidak pernah operasi Fingo disekat, bisnes berjalan terus sejak hari pertama. Komisen Fingo tidak pernah terlambat. Sentiasa on time.

MALAH TELAH BERKEMBANG KE SINGAPURA INDONESIA DAN THAILAND
Jalan Terus !!!!!